[widgetkit id=”9″]

Kotitalousvähennys

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta verotuksestasi. Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Tämän vuoksi yrittäjän tai yrityksen on eriteltävä myös vähennykseen oikeuttamattomat kulut laskulle.

Kotitalousvähennyksen voi ilmoittaa joko suoraan vero.fi -sähköisen palvelun kautta, jolloin voit arvioida / ilmoittaa vuoden aikana tulevat kotitalousvähennykseen oikeuttavat summat, jolloin vaikutat mahdollisesti jo kuluvan vuoden veroprosenttiisi.

Toinen vaihtoehto on ilmoittaa kotitalousvähennykseen vaikuttavista ostoista veroilmoituksen yhteydessä. Löydät ohjeet ilmoittamiseen vero.fi -sivulta (klikkaa linkkiä alla).

Omavastuu

Vuonna 2021 omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 250 euroa/henkilö. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ja omavastuu vähennetään vain kerran. Vuonna 2021 maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250 euroa]

Puolisoiden maksimivähennys

Yhteensä 4 500 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen.
Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.