• 50% takaisin maksamistasi palveluista

    50% takaisin maksamistasi palveluista

Kotitalousvähennys

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta verotuksestasi. Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Tämän vuoksi yrittäjän tai yrityksen on eriteltävä myös vähennykseen oikeuttamattomat kulut laskulle.
Kotitalousvähennys haetaan veroilmoituksen yhteydessä. Tehdessäsi veroilmoitusta edelliseltä vuodelta tai saadessasi veroehdotuksen kotiin, lisäät kotipalveluihin käytetyn summan lomakkeelle ao kohtaan ja palautat täytettynä kotitalousvähennyslomakkeen veroilmoituksen mukana. Näin edellisen vuoden veroistasi vähennetään 50 % maksamistasi kotitaloustöistä. Löydät lomakkeen vero.fi -sivulta (klikkaa linkkiä alla).

Omavastuu

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 400 euroa/henkilö Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ja omavastuu vähennetään vain kerran. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 400 euroa/henkilö.

Puolisoiden maksimivähennys

Yhteensä 4 800 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen.
Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.